Skip to main

Bosch’ tilbud for elbiler og hybridbiler

Det har vært en stor vekst i salget av nye drivstofftyper det siste tiåret, og i 2021 var økningen høyest.

Bosch’ tilbud for elbiler og hybridbiler

37,6 % av alle nye biler som ble registrert i EU i 2021, var elbiler og hybridbiler, sammenlignet med 22,4 % i 2020*.

Bosch står klar for å arbeide på disse bilene med et omfattende utvalg av reservedeler, diagnose- og testutstyr og tjenester.

Reservedeler for elbiler og hybridbiler

Reservedeler

For å vedlikeholde hybridbiler og elbiler tilbyr Bosch et stort utvalg av produkter som er helt avgjørende for at bilene skal fungere og vare lenge. Aerotwin vindusviskerne dekker opptil 98 %** av de europeiske elbilene og hybridbilene, og Bosch’ kupéfiltre dekker over 90 %**.

Til tross for å drives av et høyspenningsbatteri, trenger elbiler fortsatt 12-volts batteriet vi kjenner fra før, siden det er viktig for at nesten alle elektriske komponenter og de viktige sikkerhetssystemene skal fungere. Bosch tilbyr et stort utvalg av EFB- og AGM-batterier av god kvalitet, som er velegnet for elbiler.

Bosch’ utvalg av bremseskiver og -klosser brukes ikke bare av biler med forbrenningsmotor, men også av elbiler og hybridbiler, noe som gir god dekning og gjør det enklere for verkstedet å planlegge lagerbeholdningen.

Test- og diagnoseutstyr for elbiler og hybridbiler

Bosch tilbyr enheter klimaanleggservice (ACSx53 og ACSx63) som støtter både PAG- og POE-olje, og som leveres med funksjoner for skylling av slanger, som er nødvendig for å kunne gjennomføre service av klimaanlegg i elbiler og hybridbiler.

Diagnoseprogramvaren for flere bilmerker ESI[tronic] Evolution og KTS 5xx-serien brukes allerede av hvert tredje uavhengige verksted i Europa. I tillegg til god dekning av elbiler og hybridbiler, har ESI[tronic] Evolution svært god dekning av andre bilsystemer, inkludert Secure Diagnostic Access (SDA), som gir tilgang til beskyttede bilfunksjoner og fremtidssikrede diagnoseøkter.

Testutstyr til verkstedet

Kurs for høyspenningssystemer

Kurs

Siden reparasjon av elbiler og hybridbiler krever nye ferdigheter og ny kunnskap hos mekanikerne, har Bosch utarbeidet et omfattende utvalg av kurs som gjør det enklere for verkstedet å forberede seg på fremtiden. Kursene er samlet i tre kategorier: grunnleggende, middels og avansert. I de grunnleggende kursene får man opplæring i ikke-elektrisk arbeid, som vedlikehold av bilen, oljeskift og lignende. I de avanserte kursene demonstrerer Bosch’ kursholdere hvordan man skal arbeide med strømførende høyspenningssystemer, samtidig som de kombinerer teorien med praktiske oppgaver.